۱۷ تیر ۱۳۹۳، ۱۱:۱۷

گزارش خبری/

صنایع دستی ایلام نیازمند برندسازی/ صادرات به 15 کشور جهان

صنایع دستی ایلام نیازمند برندسازی/ صادرات به 15 کشور جهان

ایلام - خبرگزاری مهر: صنایع دستی استان ایلام به دلیل هنر و نبوغ مردان و زنان این استان هم اکنون به 17 کشور جهان صادر می شود که البته برای شناخته شدن نیازمند برندسازی است.

به گزارش خبرنگار مهر، صنایع دستی به عنوان یک هنر اصلی از قدیم تاکنون در استان ایلام جایگاه بالایی داشته است و وجود زندگی های عشایر از گذشته تاکنون در استان باعث خلق آثاری از جنس دست شده است.

بدون شک صنایع دستی مردان و زنان استان ایلام از ظرفیت بالایی برای اشتغال و توسعه برخوردار است که نیازمند معرفی و برندسازی به اسم ایلام است.

صادرات صنایع دستی یکی از مهمترین نکات برجسته صنایع دستی استان ایلام است که البته صنایع دستی استان باید به اسم استان صادر شوند.

هم اکنون گلیم نقش برجسته به عنوان مهمترین و اصیلترین صنعت استان به شمار می رود که این هنر در استان به طور کامل رواج یافته و از کیفیت بالایی نیز برخوردار است.

صادرات صنایع دستی ایلام به کشورهای مختلف جهان

رائد ناصری فر معاون صنایع دستی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: صنایع دستی در استان ایلام از ظرفیت بالایی برخوردار است به طوری که هم اکنون در حال حاضر بیش از 9 هزار صنعتگر صنایع دستی در استان ایلام فعال هستند که بیش از 90 درصد آنها را بانوان استان تشکیل می دهند.

وی گفت: صنایع دستی استان ایلام، به عنوان میراث هزار ساله تمدن این خطه از جمله پتانسیل های مهمی است که می تواند سهم مهمی در اشتغالزایی و توسعه استان داشته باشد.

وی با بیان اینکه صنایع دستی هنرمندان استان به 15 کشور جهان صادر می شود، اظهار داشت: گلیم، جاجیم و نمد از مهمترین اقلام صادراتی استان هستند که در کشورهای مختلف از طرفداران بسیاری برخوردار است.

وی بیان داشت: راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی و سوغات محلی یکی از نیازهای استان ایلام در بخش صنایع دستی است چراکه تولیدهای صنایع دستی ایلام به استان های همسایه و همچنین کشورهای مانند آلمان، آمریکا، ژاپن و حوزه خلیج فارس صادر می شود که راه اندازی واحد بسته بندی در توسعه صادرات صنایع دستی و افزایش درآمد صنعتگران این بخش استان نقش مهمی داشته باشد.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: طی سال گذشته، صنایع دستی ایلام به ارزش دو  میلیارد و 500 میلیون ریال به کشورهای مختلف جهان صادر شده است.

وی افزود: یک بازارچه صنایع دستی در شهرستان ایوان با چهار غرفه و یک بازارچه‌ دیگر صنایع دستی و سوغات در مرز مهران با غرفه‌ فروش تا پایان سال جاری راه‌اندازی خواهد شد و هم  اکنون در استان ایلام 25 رشته‌ صنایع دستی فعال وجود دارد.

گلیم نقش برجسته نیازمند معرفی است

وی تصریح کرد: از مهمترين صنايع دستى استان ایلام كه به دست هنرمندانه زنان و دختران ايلامى مخصوصا در نواحى ايلام، دره شهر، شيروان چرداول و ايوان بافت مي شود فرش كرك و ابريشم و گليم منحصر بفرد گل برجسته است كه نقش و نگارهاى آن از طبيعت و تاريخ و فرهنگ اين منطقه الهام گرفته است.

وی ادامه داد: از دیگر صنايع دستى ديگر استان جاجيم بافى، نمد مالى، گيوه بافى، فرنجى مالى، قتره بافى، صنايع چوبى از جمله ملزومات ورزشى و خانگى است كه بدست هنرمندان ايلامى خلق مي شود.

ناصری فر افزود: با توجه به نزدیکی استان ایلام به مرز بین المللی مهران، بیشترین میزان صادرات گلیم نقش برجسته استان به کشور عراق بوده و این محصول از ظرفیت خوبی برای صادرات برخوردار است.

این مسئول با اشاره به اینکه گلیم نقش برجسته از نظر اصالت و تولید مهمترین و شاخص‌ترین صنعت دستی و بومی استان ایلام است و سالانه 750 تخته گلیم نقش برجسته تولید می شود، افزود: یکی از راهکارهایی که بتوان گلیم نقش برجسته ایلام را بهتر معرفی کرد، تبلیغ است که باید در برنامه‌های جدید صنایع دستی در منطقه غرب کشور گنجانده شود.

معاون صنایع دستی ایلام بهره‌گیری از نمادها در صنایع دستی استان ایلام را یکی از راه‌های مؤثر تبلیغات دانست و گفت: در تبلیغات باید طوری بر این نکته تأکید شود که کلمه گلیم نقش برجسته ایلام یادآور فرش زیبا، منحصر به فرد و به یادماندنی باشد و به گردشگر یا خریدار گوشزدکندکه گلیم نقش برجسته استان ایلام، کالا و سوغاتی جدید، مطلوب و دلخواه برای گردشگر یا خریدار درغرب ایران است.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 24 کارگاه صنایع دستی در استان وجود دارد که از این تعداد 19 کارگاه فعال بوده و هشت مورد از آن نیز در شهرستان ایلام دایر است، افزود: در این کارگاه ها 23 رشته در 3 حوزه حمایت از تولید، توسعه و ترویج و امور بازرگانی فعالیت می کنند که در میان آنها گلیم نقش برجسته بیشتر مورد توجه هنرمندان قرار گرفته است.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام به اشتغالزایی بیش از هفت هزار نفر در کارگاه های صنایع دستی استان اشاره و تصریح کرد: استان ایلام دارای پیشینه تاریخی بسیار کهن است و تمام تلاش این اداره کل این است که صنایع دستی استان بتواند جزو اقلام صادراتی به عراق و دیگر کشورها قرار گیرد.

وی از بستر سازی برای صادرات مستقیم و به دور از دخالت دلالان خبر داد و بیان کرد: برنامه ریزی ما این است که در نمایشگاه بین المللی تدبیر شرکت داشته باشیم و استارت صادرات محصولات را به صورت مستقیم و به دور از دلالان داشته باشیم.

کد خبر 2327280

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha